lagoumidh

Μαριάννα Λαγουμίδη PgD, ιδρυτής της i-paidi.gr, expert στη ΔΕΠ-Υ

Η Μαριάννα Ν. Λαγουμίδη, γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στο Πλωμάρι της Λέσβου. Στα 20 της χρόνια, έλαβε πτυχίο Πολύ Καλά ως Νηπιαγωγός στην Αθήνα. Μετά ολοκλήρωσε τις σπουδές της με βαθμό Β+, στο Παν/μιο του Λονδίνου, Institute of Education, σε Εξελικτική Ψυχολογία, και Διοίκηση στην Εκπαίδευση. Μετά από 10 έτη εργασίας-εμπειρίας, έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, τμήμα Νηπιαγωγών, όπου πήρε πτυχίο Άριστα.

Στα 23 της χρόνια, δούλευε στο Κολλέγιο Bona που αναβαθμίστηκε σε ΙΙΕΚ ως Ιπποκράτειος Σχολή, με πρόγραμμα της κ.Λαγουμίδη. Τότε εκδίδει το πρώτο της βιβλίo «Gay!γιατί; Τα αίτια της ομοφυλοφιλίας» (1996), εκδ. Γρηγόρης. 30 ετών ιδρύει το Playschool Galaxy, στο Χαλάνδρι, όπου γινότανε βιωματική εκπαίδευση. Το 1999 εκδίδει δεύτερο βιβλίο της, το Aρχίζω να μαθαίνω (1999), εκδ Ι.Σιδέρης, για παιδιά 3-6 ετών. Με αυτό κάθε δραστηριότητα της προσχολικής ηλικίας διδάσκεται μέσα από ειδικά φτιαγμένο παραμύθι. Το βιβλίο πήρε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Το 2012 μεταφράστηκε στα Αγγλικά ως Clever kids learn (2012).

Πέρασε μία εκτενή περίοδο με συμμετοχή σε συνέδρια ως σύνεδρος (Α΄Παιδο-Ψυχολογικό Συνέδριο στον Αστέρα, MoneyShow στο Hilton) και με εθελοντική εργασία στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων όπου είναι Γενική Γραμματέας έως σήμερα.

Το 2011, εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία, με απόδοση 85% και στην Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Ικανοτήτων, με απόδοση 92%. Το 2013 εκπαιδεύεται και παίρνει την άδεια χορήγησης του ΑθηνάΤεστ που είναι τεστ αξιολόγησης της μαθησιακής ετοιμότητας και ψυχολογικής ωριμότητας του παιδιού. Τον Ιούλιο του 2015 εξειδικεύτηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), με απόδοση 93%.

Το καλοκαίρι του 2015 ξεκίνησε την πρώτη ιστοσελίδα στην Ελλάδα για το παιδί με ΔΕΠ-Υ, την i-paidi.gr, με κοινωνική προσφορά, αφού η πρόσβαση είναι δωρεάν και η διάδραση είναι Παγκόσμια. Ειδική συνεργασία απολαμβάνει με το Επιμελητήριο ΕΟΑΕΝ, με ΚΕΑΚ, ΙΑΣΩ, κ.α.

Στις 20.5.2016 συνεργάστηκε με το προεδρείο της Εταιρείας Κοινωνικών Επενδύσεων, στην 1η Γιορτή Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, στο PLAZA HOTEL και στις 20.7.2016 συμμετείχε στη διοργάνωση Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης, στο ΖΑΠΠΕΙΟ.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να της μιλήσετε στο +30 6932611200 ή να γράψτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.....

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Education Festival 2016

Το Φεστιβάλ
Η Έκθεση
Οι Πληροφορίες
Η Δήλωση Συμμετοχής
Η Λίστα Εκθετών
Το Συνέδριο
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Αλεβίζος Στέφανος
Αντωνοπούλου Πολυξένη
Γάκη Ερµίνα
Γκρίμπα Ελευθερία
Δεδούλη Μαρίνα
Ζαραφόπουλος Δημήτρης Σ.
Καλέντζης Αντώνιος
Κοτσιαφίτου Αναστασία
Κούτσικος Κώστας
Κουτσοπέτρος Χαράλαμπος
Κρέμερ Ίρις
Κωστάκης Σπύρος
Λαγουμίδη Μαριάννα
Λαγουμίδου Ιωάννα
Λιανός Πάρης
Μαστοράκη Έλενα
Μεταξά Ζωή
Μοναχός Δημήτρης
Μπουλούγαρη Κατερίνα
Παπαδόπουλος Γιάννης
Παπαναστασίου Φώτης
Παπανδρέου Αλέξανδρος
Σιγάλα Αγάπη
Σιγάλας Μιχάλης
Σπυριδάκη Αργυρώ
Σταθόπουλος Νίκος Β.
Στεφανή Χριστίνα
Τολιάς Δημήτριος
Τσάτσος Θεόδωρος
Τσούνης Χρήστος
Φούντα Θεοδώρα
Χαριτοπούλου Μαρία
Τα Workshop
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Αλειφέρης Ηλίας
Αντωνακάκη Μαριάννα
Γάκη Ερµίνα
Γεωργαλά Μαρία
Γεωργίου Ελισάβετ
Γιαννακοπούλου Βάσια
Γκρίμπα Ελευθερία
Δεδούλη Μαρίνα
Ευθυμιάδου Αλεξάνδρα Γ.
Καραγγελή Μαρία
Κεφάλα Ιζαμπέλλα
Μπακόπουλος Νίκος
Μπαλόγλου Ίρις
Ορφανού Ελένη
Παπανδρέου Αλέξανδρος
Σκαναβή Εύα
Σκουλάκη Μαρία
Τζιάσιου Ευαγγελία
Φόρος Νίκος
Η Δήλωση Συμμετοχής
Τα Βραβεία
Οι Κατηγορίες
Η Κριτική Επιτροπή
Γκρίμπα Ελευθερία
Κοκκίνου Κωνσταντίνα
Μπουλούγαρη Κατερίνα
Τζαμαρέλος Γεράσιμος
Η Δήλωση Συμμετοχής
Γιατί να γίνω χορηγός
Προτάσεις Χορηγίας
Οι Χορηγοί
Τα Δρώμενα
Η Τοποθεσία
Ο Διοργανωτής

Εγγραφή στο newsletter